Közösség(ellenes) Blog

Te kedves, aranyos, kellő mértékben szocializált, és kellő mértékben megfélemlített bárányka. Blogunk azért jött létre, hogy téged, és a hozzád hasonló pozícióban szaladgáló, és a televízió műsorait bárgyún legelésző droidokat közszemlére, és közvélemény áldozatává tegye.

Látogatók száma

Rádió

Egy kis ambient

Utolsó kommentek

Nem akarok megfelelni és nem akarok nem megfelelni

2010.03.15. 10:52 - Yog-Sothoth

Azon tűnődök, vajon mi motivál bizonyos embereket bizonyos dolgokra. Vannak emberek, akik különösen sok energiát beleölnek abba, hogy megfeleljenek valami elvárásnak. A legtöbben mások valós elvárásainak akarnak megfelelni, de akad olyan is, akik mások vélt elvárásainak a szintjét akarják megütni.

Én nem akarok megfelelni.

Most jön a másik érdekes gondolat. Akadnak olyan emberek is, akik "nem megfelelni" akarnak. Ők külön erőt fektetnek abba, hogy ne feleljenek meg, polgárpukkasszanak, rebelkedjenek sajátmagukon felüli és sajátmagukon túli szinten. Ők a megfelelni vágyóknál is hitványabbak, mert ők is megfelelni akarnak csak épp nem úgy, ahogy mások.

Én nem akarok nem megfelelni se.

Amit csinálok, azt többségében azért teszem, mert ahhoz van kedvem. Kivéve amikor dolgozok meg egyéb "kötelező" szar dolgokat csinálok. Mindenki csinál olyan dolgokat, amiket nem szeret. Van aki például nem szeret szarni, mégse teheti meg senki, hogy nem szarik, mert bélcsavarodása lesz és beleköt a szar. Ugye ilyenkor vagy elmegy orvoshoz (bár gondolom azt se szereti csinálni a legtöbb ember) vagy meghal. És a vén haszás nem kérdezi, mit szólnál hozzá, ha most lebasznám a fejedet?! Megteszi, mert meg kell tennie. Hogy ő meg akar-e felelni vagy meg nem akar-e felelni, azt nem tudom. Aki találkozik vele, kérdezze meg és írja meg kommentbe nekem. Úgy érzem, egy kicsit elkalandoztam, de ezt a bejegyzést nem konkrét ötlettől vezérelve írom, hanem csak miközben ötletelek, nyomom a gombot.

IGEN, KÉPZELD EL TAPLÓ DROID, VANNAK OLYAN BEJEGYZÉSEIM, AMIKET KONKRÉT ÖTLETTŐL VEZÉRELVE ÍROK!

Szóval időm egy részében én is rebelkedek, míg máskor jógyereknek álcázom magam valamiféle cél érdekében, de ezzel se megfelelni se nem megfelelni nem akarok, hanem csak teszem amit helyesnek érzek. De ami fontos, hogy én időm teljes részében (már megint mondom, kivéve amikor dolgozok) ÉLEK.

Viszont aki megfelelni akar vagy nem megflelni, az ideje egy bizonyos részében megfelelni (vagy nem megfelelni) akar, maradék részében azon rágódik, hogy "csak anyuci meg ne tudja". Ezek a nagyszerű véglények nem élnek, mert nem jut rá idejük. Dolgoznak is, hogy biztosítást fizessenek, nyugdíjas korukra gyűjtenek, ha tudnak, bár mostanában ez is nehéz. Meg aztán miért is?! Úgyse leszünk soha a retkes kurva anyánkban nyugsíjasok, a temetésünkre meg minek gyűjtünk? Régen voltak tökjó dögkutak legálisan, de mostmár az únijó nem engedi. Na a lényeg, hogy nem leszünk nyugdíjasok, mert akkorra már rég alulról szagoljuk az illegális dögkútban a később meghalt faszkalapok rothadó végbelét. Hát, a fenébe is, már megint elkalandoztam.

Szóval ott tartottam, hogy dolgoznak, hogy be tudják fizetni a nyugdíj járulékot vagy miafaszt. Meg megveszik a fullhádé tévét hogy tudják nézni a pal-os rtl klubon a győzikét, aki megintcsak éppen megfelel. Megfelel a droidok többségének, ami egy szegénységi bizonyítvány rájuk nézve. Szóval az a retek cigány megfelel a legtöbb "embernek". Az alulmotivált szánalmas, már droidoknak se nevezhető szarkupacoknak, akiknek annyira nincs saját élete, hogy mások életét kell nézni a tvben. Legyen szó valóságsóról, szappanoperáról, mónikasóról vagy akármiről, nézni kell, hogy érezzék, hogy élnek. Ha van a képernyő alján sms  csík az csak mégjobb, mert lehet üzengetni a kedves rokonoknak a börtönbe. Remélem, ez nem a mi olvasó droidjainkra igaz persze. Szóval, ha rád igaz, kérlek, soha többé ne olvasd a blogunkat.

Azon is tűnődök, hogy miért térek el gyakran a témától. Lehet, hogy azért, mert a megfelelni és nem megfelelni vágyás nem izolált probléma, gyökezerik valami másban és túlmutat önmagán.

Megpróbálom kitalálni, miben is gyökerezhet...
Lehet, hogy az elkorcsosult társadalomban, a tömegtermelés silány minőségében. És itt most nem a csavargyáros győzikebámuló szakmunkás szaktudásának hiányából adódóan sok legyártott selejtre gondolok, bár érdekes módon kapcsolódik a dologhoz. Hol is kapcsolódik? A szaktudás hiányánal, ami meg visszavezethető az oktatásra. Persze kár lenne megállni a felsőoktatásnál vagy a felsőfokú szakképzésnél, persze gittegylet az is, de menjünk vissza az alapokhoz, egészen az általános és középiskoláig. Hittétek volna, hogy vannak olyan informatikai irányba tanuló emberek, akik még az alap SI prefixumokat se tudják?! Pedig vannak. Amikor én általános iskolás voltam, yocto-tól yotta-ig meg kellett tanulnunk a prefixumokat. Nem volt az olyan régen, eleve szar iskolába jártam, de a jelek szerint vannak még szarabbak is. Nem azt várom el, hogy valaki tényleg tudja mindet, mert nincs rá szükség, de abban a pillanatban, hogy valaki ne tudja, mekkora nagyságrendet takar a "giga", ott már bajok vannak. Persze tudok példát állítani a történelem, fizika, biológia, földrajz vagy bármelyik kötelező tárgy témái közül, de nem ez a lényeg, megint eltértem a tárgytól egy kicsit.
A lényeg az, hogy az alap oktatás nem ér 2 forintot se! Aztán ha szar az alapozás, arra nem lehet építeni, és itt eljutottunk odáig, hogy a szakemberek is csak hangyafasznyi részét tudják a szakámjukba vágó dolgoknak. Felsőoktatásban bejön azonban mégegy érdekes tényező, mert nem a hasznosat tanítják, hanem a fölösleges szart is, amit soha nem fogsz használni. Általános szakok vannak, ahol mekmestereket képeznek 3-5 év alatt optimális esetben. És ők mit tudnak majd? Lófaszt se! Azt fogják hinni, hogy van szög és van kalapács és van fa, de nem fogják tudni, mihez kell kezdeni vele. Mert az ács (tudom, nem egyetemi szak, de elég jó példa lesz, majd meglátjátok) kvantumfizikát tanul az iskolában anyagismeret helyett, ami lehet, hogy hasznosabb lenne neki.
Szóval az oktatási rendszerben gyökerezik a probléma és táptalaj még az is, hogy a legtöbb esetben a szülők is tré népek. Vagy szürkeegér öltönyös bérrabszolgák, akik adóbevallásokat töltögetnek vagy kávét visznek a megrendelőnek, vagy az út mellett lapáton támaszkodó köcsögök, akik vedelnek és pihennek. Vagy a két véglet között bármilyen más hörcsögkerékben szaladgáló pöcsfejek, akik annyit tudnak, hogy meg kell felelni. Náluk nem kérdés, hogy megfelelni vagy nem megfelelni kell-e vagy lehet e nem megfelelni vagy nem nem megfelelni, mert nem lehet. Náluk csak megfelelni lehet és kell, mert ők a pártok hű katonái, akik a meghatottságtól könnyes szemmel adják át a kopogtatócédulát mesterházi és orbánelvtársak láncos kutyáinak a nevével a legfelső sorban és nemsokára libabőrösen állnak a szavazófülkében és az extázistól nedvesen raknak ikszet a szegfű vagy a narancs mellé, majd a leggörbébb gerincű vén köcsög is méltóságteljes egyenes háttal dobja bele a cetlit az urnába. Szóval a fiatalok azt "tanulták" az öregektől, hogy a megfelelés az egyetlen járható út.
Ebben a tanulságban gyökerezik a megnemfelelés vágya is, ugyanis ha a 10 éves emos köcsög nem ért egyet azzal, hogy el kell menni fodrászhoz, hogy kisfiús hajat vágjon, mert anyucinak így tetszik, akkor ereszt gyökeret a megnemfelelés gaza. Gondoljátok tovább és rájöttök, hogy a megnemfelelés is egyfajta megfelelés, mert a szar nem válik fossá, hogy az ismert közmondást idézzem.

Szóval mostmár kurvasokat írtam, nagyrészének köze sincs a címhez a szó szoros értelmében, de leszarom. Lehet, hogy helyesírási hibával meg elgépeléssel is tele van, de őszintén szólva az se nagyon érdekel, mert nem akarok megfelelni. És mivel megfelelni nem akarok, ezért nem megfelelni se akarok.

Ja mégegy kurvafontos jutott eszembe. Megfelelni lehet, hogy jó, ha találsz valakit, akinek érdemes megfelelni. Én találtam. Magamnak felelek meg, mert jóarc vagyok és király és emellett van egy csomó jó tulajdonságom is, szóval méltó vagyok arra hogy megfeleljek magamnak. Sajnos a legtöbben nehezen találnak valakit, akinek érdemes megfelelni, de ezúton kérek mindenkit, hogy NEKEM NE AKARJATOK MEGFELELNI VAGY NEM MEGFELELNI, MERT AZT UTÁLOM!

Mára találtam egy britt nyelvű bölcsességet végszónak, amit meg akartam osztani veletek, de sajnos nem vág bele a témába, ezért megtartom későbbre.

Várom a kommenteket!

YS (;,;)

A bejegyzés trackback címe:

https://droidvihar.blog.hu/api/trackback/id/tr501840710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hagrar 2010.03.17. 18:09:25

Hagrar egyetérteni veled!!! Hagrar megfelelni magának. Hagrar tudni hogy erős lenni, és okos. Szeretni ebben a bőrben élni :)

Üdv Hag
süti beállítások módosítása