Közösség(ellenes) Blog

Te kedves, aranyos, kellő mértékben szocializált, és kellő mértékben megfélemlített bárányka. Blogunk azért jött létre, hogy téged, és a hozzád hasonló pozícióban szaladgáló, és a televízió műsorait bárgyún legelésző droidokat közszemlére, és közvélemény áldozatává tegye.

Látogatók száma

Rádió

Egy kis ambient

Utolsó kommentek

Terjedő szemét, vagy kiemelkedő "WebElit" osztály (1)

2010.03.16. 01:15 - Tulakh

Arról akarok írni. izé miről is. jah A internet őőőő fejlődéséről? ki minek nevezi... Mármint arról az irányról ahova tart. és szeretném végigkövetni az internet amortizáció vélt lépcsőfokait.

( internet amortizáció : értékcsökkenés, pl egy oldal elemeinek értékcsökkenése minden egyes utánzat, másolat, plágium után.) A tanulás folyamata az iternet fejlesztők körében.

tanul, eltanul, elszerez,ellop...

tanul és gyüjt; eltanul és marad; elszerez és hitelét vesztett; ellop és szemét...

alkot; megcsinálja; nem tudja megcsinálni de csinálja; blog, template...

Azért írom ezt a blogot, mert egy büdös tapló vagyok, és nem vállalom a nevemet. Vagy inkább mondjuk úgy, kényszerített objektivizmust erőltetek rád, azzal hogy elkerülöm a személyemből származó előítéleteket. óóóóó igen, az internet szent anonímitása. Ami oly sokmindenre jó. Lehetsz akárki, akár naponta hat személy, minden egyes emberrel más, akikkel beszélgetsz msn-en, fórumon. Sokat meghatároz a környezet. Myilván egy játékban máshogy beszélek, mint egy politikai fórumon. (Hátmég itt...xD) Na nézzük csak azt az ammortizációt.

Szal, kezdjük az elején. Kezdjük ott, hogy összeül egy tehetséges, kreatív csapat, vagy akár csak egyetlen ember. Remek ötleteiket megvalósítják, elkészül 1 oldal. Legyen ez az X csapat. Nos X csapat kapcsolatát vizsgáljuk S, Z, F csoportokkal. Szóval elkészül a csodás oldal, remek egyedi, újszerű design, optimális, stabil motor és felkerül egy domainre. (Jelen esetben, a marketing, és az oldal témája álltal okozott diferenciákat átlagoljuk). Pár hónap alatt ezrek lepik el az oldalt. Szóródik a híre, megnézik, látják. Itt jön S csapat.

- Hé ez jó. ilyet mi is tudunk.

És elkezdik. Szigorúan kielemzik az X (szülő) oldal grafikáját, struktúráit. És elkészül X csapat oldala, más színekkel, vagy más formákkal, kicsit erőltetett, de nagyon jó. Ez az oldal is felkerül az internetre.

Ekkor érkezik Z csapat(droidkák).

- Húúú dejó. Én is akarok oldalt magamnak(cégemnek, sufnituningomhoz, izmaimról...).

És elkezdődik a gyártás. Z intézi a telefont, amíg minden hozzáértő ismerős tesz a munkához egy kicsit, majd jóöreg frontpage-ben vagy dreamweaver-ben összetákolódik a tutaj. Egy kicsit statikus, egy kicsit 404-es, és erősen hasonlítani próbál X oldalhoz.  Amatőr, de lelkes.

Ekkor érkezik F csapat (űberdroid).

 - Huh. hát ha neki is van oldala, meg már neki is van, hát nekem miért nincs. Legyen má.

Csakhogy F emberünk a gombok nyomogatásán kívül nem nagyon (nagyon nem!) ért hozzá hogy "azt" hogyan is kell. Ekkor jönnek képbe a következők:

Blog, gportal, hotdog, és még sok hasonló "fejlesztői" környezetet biztosító... oldal. Megtörténik a regisztráció, (én vámpír vagyok, én magyar vagyok, én lovag vagyok, én viking vagyok, én autóbuzi vagyok stb stb témák) És indul a google háború. Hosszú keserves percek telnek el mire minden, neki tetsző képet, design elemet, hangot letölt, majd még pár unalmas óra míg minden a "helyére" kerül. És 

- kész a csodás, emo oldalam!

- Nini... az ott nem egy X logo? xD

- az meg annak a művésznek a képe....

- Ezt a fotót láttam a national geografic-on...

- Ez a kedvenc bandám zenéje...

Ha figyelmesen követtük a folyamatot, felfedezhetjük a közös elemet. X oldal értéke a folyamat során egy tizedére csökkent, Majd divat, és végül elavult lett. Holott X csapat munkája ugyan annyi maradt. (Ki kéne számolni egy oldal szavatossági időt xD ) És akkor még az egyéb médiatermékekről nemis beszéltem. Magyar népmesékért már nem kell megvárni az estét, nem kell filmet venni, nem kell letölteni, van youtube. Nemsokára TV-t sem kell már nézni egyáltalán. Nem kell zenét sem venni, letölteni sem kell van youtube. Meg van millió netrádió. Pornót már nem csak nem vesz senki, de már letölteni sem kell mert van redtube. Nem kell festményt venni, lehet nyomtatni. És már ételért sem kell elmozdulni a gép elől.

Ezek az ( anyagi, szellemi, eszmei) értékek tökéletes ammortizációt mutatnak. Miközben az említett "gyüjtő" oldalak messze kimagaslanak mind minőségben, mind rendszerben a weblapok közül.

Majd valahogy kijönnek a droidok is. Folytatom még...

A bejegyzés trackback címe:

https://droidvihar.blog.hu/api/trackback/id/tr871842914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása