Közösség(ellenes) Blog

Te kedves, aranyos, kellő mértékben szocializált, és kellő mértékben megfélemlített bárányka. Blogunk azért jött létre, hogy téged, és a hozzád hasonló pozícióban szaladgáló, és a televízió műsorait bárgyún legelésző droidokat közszemlére, és közvélemény áldozatává tegye.

Látogatók száma

Rádió

Egy kis ambient

Utolsó kommentek

Március 15. A forradalom napja - kicsit másképp

2010.03.16. 16:47 - Tulakh

A történelemírók, és a szájhagyomány az ami a hősöket megszüli, és nem a tettek, nem az események forgataga. Távol álljon tőlem hogy bárki (legyen az akár élő akár holt) nemes cselekedeteit kétségbe vonjam. A tettek, az események csupán kiemelik az egyéneket a tömegből, hogy azokat később a történelem írója papírra, és a nép szájára vehesse.

Petőfi nem tudott repülni. Nem volt mesébe illő ereje, sem gyorsasága. Nem volt géniuszi elméje, és nem volt képes lézercsóvát lövellni a szeméből. Ember volt ő is. Sebezhető, érző, félelmektől telített lelkű ember. Azok a fiatalok. Huszonévesek. Akik akkor, 1848 Március 15.-én, elindítottak valamit, nem voltak többek, vagy kevesebbek egyik mai huszonéves gondolkodónál sem. Nem. Ahoz hogy hősök szülessenek, szükség van a népre, ami a feje fölé emelheti a hőst, és aki majd akkor, mikor a hős elesik tomboló haragra gerjedve árassza el az utcákat. Akkor, 1848 március 15.-én, az a pár fiatal értelmiség, akik a megszokott kávéházukban összegyülve beszélgettek, és fogyasztották a kávét, vagy a sört, ugyan olyan emberek voltak mint mi. Fiatalok, tapasztalatlan, harcban ( pláne szabadságharcban) járatlan fiatalok. Amikor az öreg Landerer közölte, hogy nem nyomthathatnak, mert nincs rajta a 12 ponton a cenzori pecsét, az összezavarodott, tanácstalan fiataloknak maga Landerer súgta oda: Le kell foglalni a nyomdát. A fellázított egyetemisták tömege, a fiatalok tüze volt az, ami a hősöket előre nyomta, bele az események magjába. És a fiatalság tüze volt az ami bátorságot öntött az idősebbekbe is.

Ma ugyan ez a fiatalság készül kitörni a szemétkupac alól. Az a fiatalság, akiket a 65 éve rettegő, néma, szülők, és nagyszülők neveltek fel. Az a fiatalság, akikben még ott ég az a láng, ami képes meggyújtani a nemzet bombáját. A kérdés csak az marad hát: Van hozzá nemzet? '48-ban volt nemzet. Az emberek, a nép tudta hogy szolgaságban él. Tudta, magáról, hogy magyar, és hogy magyarnak lenni akkor éppen nem valami jó. Tudta hogy a szomszédja is magyar, hogy ő is szolga és tudta hogy a bolti eladó is magyar. Akkor a cigány is magyar volt. Tetőtöl talpig. Velejéig. Akkor a cigány is nemzeti radikális volt. Mert a szolgaságot megszüntetni nem lehet politikai, jogi, vagy monetáris kiskapukkal, és felesleges szájtépéssel. Nem lehet aranyat gyurmázni a szarból. A szart le kell húzni, és az aranyért meg kell dolgozni. A szabadságért meg kell dolgozni. Harcolni KELL érte.

Ma nem tudod hogy szolga vagy. A demokrácia rózsaszín ködfelhőjébe burkolt fejed csak azt képes észrevenni, amit a televízió az orrod elé tesz. Nem tudod hogy magyar vagy e. Vagy nem is akarsz az lenni, mert az nem menő... nem raj... nem fajin... nem lávolod... nem britt... Nem tudod hogy a szomszédod magyar e, mert nem beszélsz vele. Nem tudod hogy a bolti eladó magyar e, mert furcsán beszél, és hajnalban kelet felé imátkozik. Nem tudod hogy a főnököd, aki nem hajlandó fizetni, magyar e, mert hosszú szakálla, és kalapja eltakarja az arcát. Nem tudod hogy rabszolga vagy e, vagy talán szabad akaratú ember egy demokratikus környezetben. Nem tudod hogy az a sok bűnöző miért rohangál az utcákon, és miért verik a rendőrök, de ha már verik, biztosan megérdemlik. Nem tudod, hogy a szomszéd csajt, aki egy legyet sem bír leütni, miért 40 kommandós vitt el vasra verve, de persze később megérted, hogy ő is "terrorista" volt, és bizonyosan úgy is van.

Akire a fenti jellemzés nem illik ( tudja hogy miért) attol most kérek elnézést.

Nincs nemzet, mert nincs nemzeti egység. A hazugságok, a manipuláció, a "kiszolgáló" rendszerek megadják neked amit akarsz. Adnak neked demokráciát, adnak neked kommunizmust, adnak neked fasizmust, celebeket, gazdagságot, háborút, amit csak akarsz. Csak válassz egy ujságot, csatornát, és aprópénzért megkapod a világ illúzióját amire vágysz. És nemhogy le sem szálsz róla, de körül se nézel. Ha egyszer belecsöppensz egy mesébe, és a mese valósággá válik, makacsul, megmásíthatatlanul elkerülöd a valóságot. Megtagadod, akár még bűnnek is bélyegzed.

Sok-sok ilyen előre elkészített világ áll a rendelkezésünkre, ezzel besorolva, kategorizálva, csoportosítva, és szétszakítva az emberi közösséget. Ezért tartunk itt. Azért tartunk itt, mert az egyik "demokratikus" világban él, és esze ágában sincs szabadulni az illúzióból. Azért mert a másik narancsos szemüvege (HetiVálasz) megszűri, és megszínesíti a valóság fehér fényét. Azért mert a harmadik nem hajlandó a vörös fóliát levakarni a tévéről. Azért mert a negyedik elveszíti a "barátait" ha kiszakad a világukból. Nincs nemzet. Csak nemzetek vannak, és félnemzetek. Nincs összetartás, csak összetartások.

Ettől függetlenül. Mégis a nemzetek, és félnemzetek között a mai fiatalság az a réteg, akiknek a szemét, bár feszítővassal, de szépen, biztosan elkezdte valami felnyitni.

Kedves felnőttek, kedves felnőttebbek, és kedves idősek! Petőfiék ismerték az ellenséget. Tudták, hogy ki ellen kell harcolni. A nép, a nemzet közösen, együtt tudta kivel kell megküzdeni. Vegyetek példát erről a fiatalságról, mert olyan világban kell a harcot megvívniuk, amit még ti sem, ők sem ismernek eléggé. Mert olyan félelmekkel, ármányokkal és eszközökkel kell szembeszállniuk amit a '48-asok el sem tudtak volna képzelni. Mert a globalizáció, a monetarizmus, egy olyan ellenséget állít eléjük, amit nem ismernek. Nem tudják, hogy pontosan kik ellen is harcolnak, mégis küzdenek.

SOSE FELEJTSÉTEK EL: A '48-asokat is, az '56-osokat is akkor, abban a világban radikálisnak, szélsőségesnek, akár terroristának nevezték. Ma mégis tettetett álszentséggel ünnepled neveiket.

https://www.youtube.com/watch?v=-QTeNGifOJ4

Végezetül idéznék Szegedi Csanádtól.

" Az elmúlt 65 évről fogunk döntést hozni. Arra fogunk döntést hozni, hogy mehet-e így tovább, ahogy eddig!? Váltogatják egymást, közben kizsigerelik a magyart, és eljutottunk oda, hogy már semmi más, a puszta életünk, a termőföldjeink egy része, és az ivóvizeink egy része maradt meg. És nagyon hibásan gondolja azt valaki közülünk, és becsapja önmagát, hogyha azt hiszi, hogy most elég lesz, hogy a Jobbik elér egy jó eredményt, és majd 2014-ben majd nyer a Jobbik. Nem lesz 2014! Nem lesz 2018! 2010 van, most vagy soha! Nincs több esélyünk! "

" Egyet jegyezzenek meg! Bárki, bármekkora bajusszal, bármekkora hajjal is fogja mondani önöknek, hogy elszámoltat. Egyet jegyezzenek meg! Holló hollónak nem vájja ki a szemét! Politikusbűnöző nem fog politikusbűnözőt elszámoltatni. Nézzék meg az MSZP listáját! Sokáig ne nézzék, mert rosszul lesz tőle az ember, hogy ennyi hazaárulót egy helyen lát. Előhúzták ezt a Mesterházy Attilát, annyira büszkék rá, hogy gyakorlatilag a plasztikai műtéten kívül mindent elvégeztek rajta, hogy rá ne ismerjen valaki, ott van mögötte Kovács László elvtárs-pajtás, Szekeres kettősállampolgárság Imre, Lendvai (nem azért mondom, hogy tapsoljatok, tehát most azért félreértés ne essék). Ezek az emberek azért vannak ott, mert félnek! Mert rettegnek! Rettegnek a számonkéréstől, hogy jön egy olyan új erő, akivel nem lehet mutyizni, akinek nem lehet azt mondani, hogy mi is tudjuk a ti ügyeitek, mert a Jobbiknak nincsenek ügyei. Mert az elmúlt 20 év rablásában nem vettünk részt, és az elkövetkezendő időszaknak is a legfontosabb feladatát abban látjuk, hogy meg kell állítani, ki kell irtani tűzzel-vassal a korrupciót, és a tisztességtelen politikát Magyarországról. Tehát valaki ha úgy gondolkozik Magyarországon, hogy elszámoltatást akar, ha valaki azt szeretné, hogy Gyurcsány Ferenc, Lendvai, Szekeres, Hagyó, Demszky rács mögé kerüljön, ha elszámoltatást akar valaki, az a Jobbikra fog szavazni április 11-én. "

A bejegyzés trackback címe:

https://droidvihar.blog.hu/api/trackback/id/tr851844480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása